به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر کل نقشه برداری هوایی سازمان نقشه برداری کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره گزارش آخرین تحولات فرونشست زمین در کشور ابراز کرد: برای عکس برداری هوایی از بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله از هواپیماهای مخصوص عکس برداری استفاده می شود. وی افزود: یک روز بعد از حادثه زلزله کرمانشاه ، نقشه برداری هوایی در زلزله کرمانشاه فرایند عکس برداری را آغاز و به تعداد ۴ هزار عکس از ۱۸ نقطه این استان عکس تهیه شد.
مدیر کل نقشه برداری هوایی سازمان نقشه برداری کشور گفت: این عکس ها که به صورت خام تهیه شده بود در ظرف مدت یک هفته در اختیار نهادهای مدیریت بحران این شهر و کشور قرار گرفت تا بتوانند میزان خسارت ها و آسیب ها را بررسی کنند. این نقشه ها قابلیت استناد قانونی برای تعیین میزان خسارت وارد شده را داشت.
وی بیان کرد: داده های جمع آوری شده با عکس های ماهواره ای که از قبل در اختیار داشتیم تطبیق داده شده و میزان خسارت ها نیز تخمین زده شد، قابل ذکر که این سازمان عکس های هوایی را با مقیاس های بدست آمده، به نقشه های هوایی تبدیل کرده و مقیاس های عمودی و افقی را نیز در نقشه قید کرده است.
وی افزود: تاکنون برای تمامی مراکز زلزله زده استان های کشور، اطلس طلایی تهیه شده و در اختیار مقامات ذیربط قرار داده شد، در نهایت تاکید می کنیم این سازمان دو وظیفه اصلی را در پایش و گزارش مناطق مختلف و هنجارهای آب، هوا و خاک برعهده دارد و آن هم اعلام میزان تغییرات و گزارش آن ها به سازمان های ذیربط است.
وی در پایان گفت: برای وقوع بلایایی طبیعی نظیر زلزله هیچ کدام از کشورها، با بالاترین دستگاه ها توانایی پیش بینی این رخ داد را ندارند.
منبع: روزامه